Eénjarigen, kuipplanten en kruiden

Tuinwereld Dordrecht is het gezelligste tuincentrum van de regio met een veelzijdig assortiment

Eénjarigen, kuipplanten en kruiden vind je uiteraard allemaal bij TuinWereld Dordrecht. We hebben altijd een heel divers aanbod aan tuinplanten, dus er is altijd weer iets nieuws te vinden in ons assortiment. Kan jouw tuin wel wat kleur gebruiken, of wil je hanging baskets vullen voor een fijne lente sfeer? Of ben je fan van de kleine sinaasappelboompjes? Je vindt het allemaal op onze tuinplanten afdeling! De éénjarigen, kuipplanten en kruiden zijn hele mooie planten die jouw tuin steeds meer vorm geven. Daarnaast is het natuurlijk heerlijk om te koken of barbecueën met verse kruiden uit eigen tuin!

Eénjarige planten of perkplanten geven kleur in het voorjaar!

Eénjarigen worden ook wel perkplanten genoemd. Deze vaak vrolijke planten bloeien een zomerlang, mooi in een balkonbak of gewoon in de tuin. Bekende perkplanten zijn bijvoorbeeld:

 • Viooltjes
 • Petunia
 • Vlijtig liesje
 • Begonia
 • Lobelia

Je kunt de perkplanten combineren met stijlvolle potten, maar ook in de volle grond doen ze het erg goed. Als je ze goed verzorgt, kunnen ze zelfs tot in oktober bloeien! Het leuke aan perkplanten is dat je ieder jaar weer andere kleuren bij elkaar kunt combineren. Het ene jaar wil je wellicht meer van dezelfde kleur en het andere jaar kun je weer eens iets nieuws proberen. Zo kun je blijven variëren in de tuin en genieten van een kleurrijk voorjaar!

Perkplanten, kruiden en kuipplanten TuinWereld DordrechtDiverse soorten kuipplanten

Kuipplanten zijn de planten die je het echte vakantiegevoel geven. Deze komen dan ook veel voor rondom de Middellandse Zee. In het voorjaar kun je deze prima op een warme plek op het terras zetten, maar in het najaar moeten deze planten wel naar binnen, in een koele en onverwarmde ruimte. Dan hebben ze heel weinig water nodig, totdat ze in het voorjaar weer uit gaan lopen. Op dat moment mogen ze ook weer verpot worden en een stukje teruggesnoeid. Kuipplanten zijn bijvoorbeeld:

 • Oleander
 • Lantana
 • Abutilon
 • Bougainvillea
 • Olijfbomen
 • Sinaasappelbomen
 • Citroenbomen

Kruiden, kuipplanten en eenjarigen TuinWereld DordrechtVerse kruiden uit eigen tuin bij TuinWereld Dordrecht

Wat is er nu lekkerder dan koken met kruiden uit eigen tuin? Al met een aantal plantjes kun je vele verschillende kanten op. Een lekkere verse munt thee, of muntblaadjes door een frisse salade; de mogelijkheden zijn natuurlijk eindeloos! En met een heerlijke verse voorraad uit eigen tuin kun je steeds creatiever omgaan met de verse kruiden. Je vindt bij ons zowel kruidenzaden als kruidenplantjes waar je mee aan de slag kunt gaan. Wil je niet alleen kruiden, maar ook groenten verbouwen in jouw tuin? Dan ben je bij ons ook aan het juiste adres! Alle andere benodigdheden op het gebied van bewatering en tuingereedschap vind je natuurlijk ook in onze winkel! 

TuinWereld Dordrecht voor kuipplanten, perkplanten en nog veel meer!

Wil je meer weten over ons assortiment of heb je andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op door te bellen naar 078-6219161, of stuur een mail naar dordrecht@tuinwereld.nl. Ons tuincentrum is 7 dagen per week geopend en we helpen je graag, dus vraag onze medewerkers gerust om advies! Graag ot ziens bij TuinWereld Dordrecht!

Bekijk meer productgroepen in de categorie %s

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon

Meld je nu aan en ontvang maximaal 1x per week onze digitale nieuwsbrief. Iedere maand maak je als nieuwsbrief abonnee kans op een cadeaubon van TuinWereld Dordrecht ter waarde van 25 euro! 
Gegevens slaan we secuur op conform onze privacy policy.

Velden met * zijn verplicht.