Bloembollen en zaden

Tuinwereld Dordrecht is het gezelligste tuincentrum van de regio met een veelzijdig assortiment

Onze bloemenstal is ook tijdens de lockdown geopend voor mooie voorjaars arrangementen en bloembollen! Voor bijvoorbeeld hyacinten en blauwe druifjes kun je nog steeds bij ons terecht, óók tijdens de lockdown. Ben je op zoek naar een mooie mand met een bollenmix? Of een aantal bollen voor de blauwe druifjes? Je bent van harte welkom in onze bloemenstal die van maandag tot en met zaterdag geopend is. Woon je in Dordrecht? Dan kun je ook een online bestelling plaatsen in onze webshop!

Bloembollen zijn onder te verdelen in voorjaarsbollen en zomerbollen. De voorjaarsbollen worden geplant in oktober / november en de zomerbollen in april / mei, na de vorstperiode. Bloembollen voelen zich overal thuis en zijn tevreden met elke plekje in de tuin of in een bak. Een van de bekendste voorjaarsbollen zijn Narcissen. Deze vermeerderen zichzelf en kunnen in de grond blijven, zodat ze volgend jaar weer een in grotere getalen terug kunnen komen. Tulpen en hyacinten zijn maar eenjarig. Wel zijn er zogenaamde verwilderingspakketten, dat zijn botanische soorten die zichzelf vermeerderen zoals blauwe druifjes, narcissen tête-a-tête en minitulpjes.
De zomerbollen, anemonen, dahlia's, gladiolen zijn ook éénjarig, de bollen kunnen droog bewaard worden voor het volgende seizoen.

Bloembollen en zaden | TuinWereld Dordrecht

Aan jou de keuze! Je kunt voorjaarsbollen in het najaar kopen en ze zelf planten, zodat je in de  vroege lente kunt genieten van de uitgekomen Narcissen en blauwe druifjes. Het is ook mogelijk om in het vroege voorjaar naar het tuincentrum te komen waar wij al bollen op pot verkopen. 

In ons tuincentrum hebben wij een ruim assortiment zaden zowel voor de siertuin (snijbloemen en perkplanten) als voor de groente- en kruidentuin, diverse soorten graszaad en weidebloemmengsels(een mix van klaprozen, korenbloemen en margrieten) die jouw voortuin een fleurige aanblik geven.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten

Schrijf je in en ontvang het Woontrends magazine 2023!

Meld je nu aan en ontvang maximaal 1x per week onze digitale nieuwsbrief. Na aanmelding voor de nieuwsbrief ontvang je het digitale Woontrends magazine van 2023!
Gegevens slaan we secuur op conform onze privacy policy.

Velden met * zijn verplicht.