Tuinplanten

Een fijne tuin met tuinplanten waar je blij van wordt, dat willen we het liefste allemaal! Bij TuinWereld Dordrecht ben je dan ook aan het juiste adres voor een zeer divers aanbod aan tuinplanten, voor iedere tuin en iedere tuin liefhebber. Of je nu graag aan de slag gaat met tuinonderhoud en tuinwerkzaamheden, of liever ontspannen een boek leest in de tuin, in een groene maar onderhoudsarme omgeving. Voor iedereen is er wel een geschikte tuinplant te vinden, waarmee je jouw tuin een stukje groener maakt. 

Verschillende soorten tuinplanten vind je bij TuinWereld Dordrecht

Ons assortiment bestaat uit een divers aanbod aan tuinplanten, onderverdeeld in de volgende categorieën: 

De oppot service van TuinWereld Dordrecht

Combineer jouw favoriete kuipplant, met een mooie pot van onze potterie afdeling! We vullen de pot met een mooie nieuwe tuin- of kamerplant en je bent meteen klaar om hier thuis mee te pronken, of om deze cadeau te geven!

Vaste planten kopen bij TuinWereld Dordrecht

Vaste planten zijn de planten die het gehele jaar door zorgen voor een opvulling van de tuin. Anders dan seizoensgebonden of éénjarige planten, blijven vaste planten staan en groeien ze ieder voorjaar weer terug. Een echte groene basis in de tuin kies je dus eigenlijk door een aantal vaste planten uit te kiezen. Een aantal soorten vaste planten zijn: 

  • Lavendel
  • Pioenroos
  • Siergrassen

Ook kun je door middel van vaste planten een aantal kleuren thema's uitkiezen die je graag terug laat komen, zoals bijvoorbeeld de kenmerkende kleur van lavendel. Kies je liever een groene basis, waarmee je later andere kleurencombinaties maakt? Dan kun je denken aan verschillende soorten siergrassen bijvoorbeeld. 

Tuinplanten TuinWereld Dordrecht

Eénjarige planten: welke soorten zijn er?

Naast vaste planten, zijn er ook éénjarige planten. Dit zijn de planten die gedurende één jaar in het seizoen bloeien, voornamelijk in het voorjaar en in de zomer. De meeste éénjarigen hebben weinig verzorging nodig, behalve voornamelijk voldoende water. Eénjarigen zijn onder andere:

  • Petunia
  • Viooltje
  • Mandevilla

Een voordeel van de éénjarigen is, dat deze ook uitstekend geschikt zijn voor op het balkon, of op het terras in mooie bakken of hanging baskets. Zo kun je ook als je minder ruimte ter beschikking hebt genieten van vrolijke éénjarigen. 

Bloembollen en zaden kopen in Dordrecht

Naast de vaste tuinplanten en de seizoensgebonden éénjarigen, kun je natuurlijk ook kiezen voor bloembollen en zaden. Hiermee kun je zelf in het voorjaar genieten van bijvoorbeeld narcissen en hyacinten. Maar ook voor zaden zoals groentezaden en kruidenzaden kun je bij ons terecht. Een eigen moestuin, of een aantal eigen kruidenplantjes zijn niet alleen een leuke bezigheid, maar geven ook nog eens een smaakvolle opbrengst! Als je vragen hebt over het onderhoud hiervan, of de aanbevolen periode om ze te planten, dan kun je ons uiteraard om advies vragen!

Ontdek het volledige aanbod bij TuinWereld Dordrecht

Wil je meer weten, of het volledige assortiment bekijken? Dan ben je van harte welkom bij TuinWereld Dordrecht! Je vindt bij ons diverse soorten tuinplanten in allerlei kleuren en maten bij elkaar. Heb je vragen over de gewenste standplaats van de plant, de verzorging en bewatering, of andere vragen? Onze medewerkers helpen je graag met persoonlijk advies! Voor meer informatie kun je ook contact met ons opnemen door te bellen naar 078-6219161 of door een mail te sturen naar dordrecht@tuinwereld.nl.

Meld je nu aan!

Ontvang maximaal 1x per week onze digitale nieuwsbrief. Iedere maand maak je als nieuwsbrief abonnee kans op een cadeaubon van TuinWereld Dordrecht ter waarde van 25 euro! 

Gegevens slaan we secuur op conform onze privacy policy.

Velden met * zijn verplicht.