>

Dé moestuinkalender van de maand mei

Dé moestuinkalender van de maand mei

In mei begin je de eerste tekenen te zien van een overvloedige oogst, want het is volop voorjaar! Wat staat je nog meer te wachten? Oogsten, zaaien, klussen, we nemen je mee in de moestuinkalender van de maand mei!

Een moestuin starten? Bekijk het stappenplan

Wat te zaaien in mei?

 • Bieten: Mei is een perfecte tijd om bieten direct in de grond te zaaien. Kies voor rassen zoals 'Boltardy' voor een betrouwbare oogst.
 • Wortelen: Begin met het zaaien van wortelen in goed losgemaakte grond. Kies voor rassen die geschikt zijn voor de Nederlandse bodem, zoals 'Nantes' of 'Amsterdamse Bak'.
 • Rucola: Zaai rucola voor een snelle, pittige toevoeging aan salades. Zaai regelmatig kleine hoeveelheden voor een continue oogst.
 • Radijsjes: Deze snelle groeiers kunnen rechtstreeks in de grond worden gezaaid voor een vroege oogst. Kies voor variëteiten zoals 'Cherry Belle' of 'French Breakfast'.

Tip: tijdens de Moestuin Weken profiteer je bij TuinWereld Dordrecht van speciale kortingen op moestuin artikelen. 

Bekijk de acties

Wat te oogsten in de moestuin in mei?

 • Raapstelen: Pluk raapstelen terwijl ze nog jong en mals zijn voor een heerlijke toevoeging aan salades of roerbakgerechten.
 • Spinazie: Oogst spinazieblaadjes door de buitenste bladeren te plukken terwijl de plant blijft groeien. Regelmatig plukken bevordert een langere oogstperiode.
 • Asperges: Voor de gelukkigen die asperges in hun tuin hebben, is mei een topmaand voor het oogsten van deze heerlijke delicatesse. Snijd de asperges net onder de grond met een scherp mes.
 • Knoflook: Als je knoflook in de herfst hebt geplant, is mei meestal de tijd om het te oogsten. Wacht tot de bladeren beginnen te verwelken voordat je ze oogst.

Belangrijk moestuin onderhoud in de maand mei

 • Onkruid wieden: Met het warmere weer groeit ook het onkruid snel. Besteed regelmatig wat tijd aan het wieden om je gewassen voldoende ruimte te geven.
 • Water geven: Zorg ervoor dat je gewassen voldoende water krijgen, vooral tijdens droge periodes. Geef indien mogelijk 's ochtends water om verdamping te verminderen.
 • Mulchen: Overweeg om je moestuinbedden te mulchen met organisch materiaal om vocht vast te houden, onkruidgroei te verminderen en de bodemtemperatuur te reguleren.
 • Controleer op plagen: Houd een oogje in het zeil voor ongewenste bezoekers zoals slakken, luizen en rupsen. Grijp indien nodig in met milieuvriendelijke bestrijdingsmethoden.

Tip: Betrek de kinderen bij het moestuinieren met onze speciale kleurplaten actie. Lever een ingekleurde kleurplaat in en ontvang een moestuin cadeautje!

Met deze tips kun je optimaal profiteren van je moestuin in mei en een heerlijke oogst tegemoet zien! Heb je weinig ruimte tot je beschikking, maar wil je wél aan de slag met een moestuin? Bekijk onze tips voor de kleine moestuin.

Meld je nu aan!

Ontvang maximaal 1x per week onze digitale nieuwsbrief. Iedere maand maak je als nieuwsbrief abonnee kans op een cadeaubon van TuinWereld Dordrecht ter waarde van 25 euro! 

Gegevens slaan we secuur op conform onze privacy policy.

Velden met * zijn verplicht.