>

Moestuin starten? Bekijk het stappenplan!

Moestuin starten? Bekijk het stappenplan!

Eten uit eigen tuin, klinkt dat als een sprookje? Het is écht binnen handbereik, met jouw eigen moestuin(-tje). We helpen je graag op weg met onze speciale Moestuin Weken, waarin je profiteert van speciale aanbiedingen en we je volop inspireren om aan de slag te gaan!

Stappenplan voor het starten van een moestuin

Je gaat een nieuw groen avontuur tegemoet, maar waar begin je? Houd je het klein, of heb je veel ruimte tot je beschikking? Er zijn verschillende afwegingen te maken en voorbereidingen te treffen, maar met dit stappenplan helpen we je graag op weg!

Stap 1: Kies de juiste locatie

Het succes van je moestuin begint met de locatie. Kies een plek in je tuin die ten minste zes uur zonlicht per dag ontvangt. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en vermijd gebieden die regelmatig onder water komen te staan. Heb je minder ruimte tot je beschikking? Geen zorgen, je kunt ook moestuinieren op een kleine ruimte!

Moestuinieren met kinderen? Bekijk de kleur actie!

Stap 2: Bereid de grond voor

Een gezonde, vruchtbare grond is essentieel voor een weelderige moestuin. Begin met het verwijderen van onkruid. Vervolgens kun je de grond omspitten en compost of organische meststoffen toevoegen om de bodemstructuur en voedingswaarde te verbeteren.

Stap 3: Kies je gewassen

Voordat je begint met planten, is het belangrijk om te beslissen welke gewassen je wilt verbouwen. Overweeg factoren zoals het klimaat, de bodemgesteldheid en de beschikbare ruimte bij het maken van je keuzes. 

De moestuinkalender van mei

Stap 4: Planten en verzorgen

Nu komt het leuke gedeelte: planten! Volg de aanwijzingen op de zaadverpakkingen of plantetiketten voor de optimale plantdiepte en plantafstand. Zorg ervoor dat je regelmatig water geeft, vooral tijdens droge periodes, en houd onkruid onder controle door regelmatig te wieden. 

Stap 5: Oogsten en genieten

Het moment waarop je hebt gewacht is eindelijk aangebroken: de oogsttijd! Pluk je groenten en kruiden wanneer ze rijp zijn voor de beste smaak en voedingswaarde. Je plukt nu letterlijk de vruchten van jouw inspanning en kunt genieten van de échte smaak van vers eten. Heerlijk! 

Meer moestuin inspiratie

Meld je nu aan!

Ontvang maximaal 1x per week onze digitale nieuwsbrief. Iedere maand maak je als nieuwsbrief abonnee kans op een cadeaubon van TuinWereld Dordrecht ter waarde van 25 euro! 

Gegevens slaan we secuur op conform onze privacy policy.

Velden met * zijn verplicht.