>

Weinig ruimte? Mini moestuinieren!

Weinig ruimte? Mini moestuinieren!

Wie zegt dat je een grote tuin nodig hebt om te kunnen genieten van de voldoening van het verbouwen van je eigen groenten en kruiden? Zelfs als je slechts een kleine ruimte tot je beschikking hebt, zoals een vensterbank of een balkon, kun je nog steeds aan de slag en een weelderige mini-moestuin creëren. Tijdens de Moestuin Weken bij TuinWereld Dordrecht profiteer je van speciale kortingen, dus dit is hét moment om aan de slag te gaan! 

Moestuin acties

De vensterbank als kruidenparadijs

Een vensterbank is niet alleen een plek om een ​​paar planten neer te zetten, het is een potentieel kruidenparadijs! Met voldoende zonlicht en een beetje liefde en aandacht, kun je een scala aan aromatische kruiden verbouwen die je gerechten verrijken met heerlijke smaken. 

Kruiden die goed gedijen in de vensterbank:

  • Basilicum: Perfect voor Italiaanse gerechten en salades, basilicum gedijt in een warme, zonnige omgeving.
  • Peterselie: Een veelzijdig kruid dat goed groeit in een vensterbank met gemiddelde lichtomstandigheden. Voeg het toe aan soepen, sauzen en salades voor een frisse smaak.
  • Bieslook: Dit kruid voegt een milde uiensmaak toe aan gerechten en gedijt goed in de buurt van een zonnig raam.
  • Munt: Een robuust kruid dat het goed doet in de vensterbank, munt is perfect voor het maken van verfrissende thee of het toevoegen aan desserts en salades.

Plaats je kruidenpotten op een zonnige vensterbank en zorg ervoor dat ze regelmatig water krijgen. Je zult al snel beloond worden met een overvloed aan verse kruiden om van te genieten.

Moestuin starten? Bekijk het stappenplan

Balkon oase in hangbakken

Als je het geluk hebt een balkon te hebben, kun je dit omtoveren tot een groene oase met behulp van hangbakken. Hangbakken zijn perfect voor het verbouwen van een verscheidenheid aan groenten en kruiden, zelfs als je alleen een beperkte ruimte hebt.

Groenten en kruiden voor hangbakken:

  • Cherrytomaten: Compacte variëteiten van cherrytomaten gedijen goed in hangbakken en zorgen voor een overvloedige oogst gedurende het seizoen.
  • Aardbeien: Deze zoete lekkernijen kunnen gemakkelijk worden verbouwd in hangbakken en zorgen voor een verrukkelijke zomerse traktatie rechtstreeks vanaf je balkon.
  • Snijbiet: Een bladgroente die het goed doet in containers, snijbiet voegt kleur en voedingsstoffen toe aan je balkontuin.
  • Tijm: Dit kruid gedijt goed in containers en voegt een heerlijke, aardse smaak toe aan gerechten zoals stoofschotels en gegrilde groenten.

Moestuinkalender mei

Mini moestuin, groots plezier!

Hangbakken kunnen eenvoudig worden bevestigd aan relingen of muren van je balkon, waardoor je ruimte bespaart en toch kunt genieten van een overvloedige oogst. Zorg ervoor dat je regelmatig water geeft en de planten voedt met een evenwichtige meststof om gezonde groei te bevorderen.

Of je nu kiest voor een vensterbank kruidenparadijs of een balkon oase in hangbakken, moestuinieren op een kleine ruimte is net zo leuk én loont met een heerlijke oogst. Dus haal die groene vingers tevoorschijn en begin vandaag nog met het creëren van je eigen groene paradijsje, hoe klein je ruimte ook mag zijn!

Tip: betrek ook je kinderen bij het moestuinieren, bijvoorbeeld met behulp van onze kleurplaten actie. Lever de ingekleurde kleurplaat in en ontvang een leuk moestuin cadeautje!

Meer moestuin inspiratie

Meld je nu aan!

Ontvang maximaal 1x per week onze digitale nieuwsbrief. Iedere maand maak je als nieuwsbrief abonnee kans op een cadeaubon van TuinWereld Dordrecht ter waarde van 25 euro! 

Gegevens slaan we secuur op conform onze privacy policy.

Velden met * zijn verplicht.