>

Tuinmeubel trends 2023

1. Ronde en organische vormen

Een belangrijke trend in tuinmeubelen voor 2023 is de nadruk op organische en ronde vormen. Je ziet dan ook veel ronde lijnen en zachte hoeken in de nieuwste ontwerpen. Deze meubelen zijn perfecta als je  op zoek bent naar een rustieke en gezellige sfeer in de tuin. In ons assortiment vind je diverse ronde tuinmeubelen zoals ronde tafels, ronde stoelen, ronde banken en andere meubelen met ronde vormen. Deze ronde vormen zorgen voor een gevoel van harmonie en balans in de tuin en zijn een perfecte uitnodiging voor ontspanning en gezelligheid met vrienden en familie. Tuinmeubelen met afgeronde hoeken zorgen voor een speelse en rustgevende uitstraling.

Een veel voorkomend probleem met kubistische tuinmeubelen is het stoten aan de scherpe hoeken. Maar met rond gevormde tuinmeubelen heb je daar gelukkig geen last van.

2. Warme aardse tinten

Warme, aardse tinten staan dit jaar centraal. Natuurlijke materialen en aardse tinten zoals beige, zand en terracotta zijn niet meer weg te denken uit de tuin deze zomer. Deze kleuren zorgen voor een gevoel van rust in de tuin en helpen om een warme en gezellige sfeer te creëren. 

De trend van warme, aardse kleuren in tuininrichting begint bij de basis, namelijk het gebruik van beige, zandkleur en terracotta in de vorm van tuinmeubelen, vloeren en accessoires. Beige en zandkleurige elementen, zoals loungesets, relaxstoelen en tuintafels zorgen voor een gevoel van rust en zorgen voor een perfecte achtergrond voor groene planten en bloemen. Terracotta elementen, zoals bloempotten, tuinbeelden en ornamenten voegen een touch van kleur toe.

3. Natuurlijk en duurzaam

Duurzame tuinmeubelen zijn populairder dan ooit. Één van de grootste tuinmeubeltrends van 2023 is het gebruik van duurzame materialen zoals teakhout en bamboe. Teakhout is een van de meest duurzame houtsoorten die er bestaan. Het is resistent tegen schimmel, insecten en houtrot, wat betekent dat teakhouten meubels jarenlang mee kunnen gaan zonder dat ze beschadigd raken. Teakhout komt van de teakboom, een boom die tot wel 40 meter hoog kan groeien en van oudsher in Zuid-Azië groeit. De teakboom groeit langzaam en daarom is teakhout een duurzaam product. Dankzij de langzame groei van de teakboom, krijgt het hout eigenschappen die erg geschikt zijn voor buitengebruik. De jaarringen komen dicht tegen elkaar aan te zitten, waardoor het percentage olie en vet toeneemt. Het hout droogt hierdoor niet uit en de levensduur van het hout wordt verlengd.

Bamboe is een andere populaire keuze voor duurzame tuinmeubelen. Het natuurlijke materiaal bamboe is al jaren enorm populair en wordt gezien als een goed alternatief voor tropisch hardhout. Bamboe is namelijk ijzersterk, maar toch buigzaam en daarom uitermate geschikt om te gebruiken in tuinmeubelen.

Maar waarom is bamboe zo duurzaam? Bamboe groeit enorm snel en kan daarom jaarlijks geoogst worden. Dit is bij bijvoorbeeld de teakboom heel anders, want deze heeft jaren nodig om groot genoeg te groeien. Omdat bamboe zo snel groeit is er minder snel sprake van ontbossing, want dezelfde bamboeplant kan elk jaar gekapt worden en groeit gewoon weer terug. Boeren hoeven dus niet elk jaar op een nieuw stukje land te beginnen met ontbossing. Bovendien heeft bamboe geen chemische behandeling nodig om resistent te zijn tegen rotting of insecten. 

4. Touw & twisted looms

Wicker is al jaren een populair materiaal, maar ook andere vlechtwerken doen hun intrede. Zo zien we dit jaar ook rope en twisted loom als materiaal terug in loungesets, tuinstoelen en andere tuinmeubelen. Twisted loom bestaat uit een ijzersterke kunststof draad met een holle binnenkant wat in bijvoorbeeld leuningen van onze loungesets of tuinstoelen is gevlochten. De draad is gedraaid wat zorgt voor een speels effect. We zien dit jaar vooral verticaal en open vlechtwerk, in tegenstelling tot het klassieke vlechtpatroon wat bij wicker tuinmeubelen wordt gebruikt. Verticaal vlechtwerk zorgt dat de tuinmeubelen een modernere, strakke uitstraling krijgen en open vlechtwerk zorgt voor een ruimtelijk effect in de tuin. Loom is ontzettend sterk, onderhoudsvriendelijk en bovendien weer- en UV-bestendig. Het materiaal vergt bijna geen onderhoud en is geschikt om het hele jaar buiten te blijven staan, zonder dat het verweert door neerslag of verkleurt door de zon. 

5. Minimalistisch & modern

In deze stijl staat de functionaliteit voorop. De tuinmeubelen zijn strak en eenvoudig van design en gecreëerd met hoogwaardige materialen. Hierdoor zijn ze niet alleen mooi om te zien, maar ook praktisch en duurzaam. De kleuren die hierbij passen zijn vaak neutraal, zoals wit, grijs en zwart en er wordt weinig afgewisseld in kleur. Dit geeft de tuin een rustige en verfijnde uitstraling. Door gebruik te maken van een beperkt aantal elementen, zoals een enkele plant, een stoere loungeset of een simpele tafel, kan een grote impact worden gecreëerd.

Ideaal te combineren met...

Cosi tafel lantaarns

Platinum parasols

Weber bbqs

Meld je nu aan!

Ontvang maximaal 1x per week onze digitale nieuwsbrief. Iedere maand maak je als nieuwsbrief abonnee kans op een cadeaubon van TuinWereld Dordrecht ter waarde van 25 euro! 

Gegevens slaan we secuur op conform onze privacy policy.

Velden met * zijn verplicht.