>

Dé kerst trends van 2022

Dé kerst trends van 2022

We zijn ontzettend blij dat je weer mogen verwelkomen op onze kerstshow! Je dompelt je onder in een kerst wereld vol decoratie, kleuren en inspiratie om er een prachtige kerst van te maken. Ieder jaar zijn er weer verschillende thema’s die terug te zien zijn in de decoratie. In deze blog delen we de laatste kerst trends met je die je dan ook zéker terug vindt op onze kerstshow!

De luxe Engelse kerst

So this is Christmas… Zo luidt de titel van een van de bekende kerst liedjes, maar zo luidt ook het klassieke kerst thema. Je kunt dit het beste voor je zien als een luxe en klassieke Engelse kerst. Rood, goud, dennengroen, ouderwetse vormen en verrassende voertuigen zoals koetsen en treintjes sieren dit thema. 

De Scandinavische kerst trend

Onder het thema ‘Together again’ zien we de populaire Scandinavische rood-witte kleuren en thema’s van de traditionele kerst. Eyecatchers zoals snoepfiguren, kerstsokken en gingerbread poppetjes kunnen daarbij niet ontbreken!

Winter wonderland

Zeg je kerst, dan zeg je uiteraard winter wonderland! Een winters thema kan uiteraard niet ontbreken voor kerst 2022. Sereen bevroren wit, zilver, mosgroen, mistig blauw en koele nachtblauwe tinten maken het kleurenpalet voor de winterse kersttrend. De winterse natuur vormt de inspiratie bron voor het thema met vogeltjes in de boom, het ‘bevroren glas effect’, dikke dekens en sfeervolle windlichten. 

Luxe, romantisch & zoet

De serie Bridgerton is de inspiratie voor het thema ‘la vie en rose’. Dit is te herkennen aan de zachte kleuren roze, parelmoer en winterwit. Velours, engeltjes, kandelaars en vintage serviesgoed: het is zacht, vrouwelijk en romantisch!

Heide en bos elementen

De natuur vormt ieder jaar weer een grote inspiratiebron voor één van de grotere kerst thema’s. Zo ook dit jaar, waar bohemian forest het thema is waarin bosdieren en -kleuren de boventoon voeren. Verwacht mosgroen, lila, kaneel, licht goud en wolwit, met extra aandacht voor DIY projecten zoals macramé en kerstkransen!

Neutrals zijn dé trend

Neutrals zijn kleuren zoals wolwit, toffee, walnoot en zilver. De laatste tijd krijgen deze veel aandacht in interieur trends, dus met kerst kan dit uiteraard niet ontbreken. Gecombineerd met luxe materialen, goud, droogbloemen en keramiek brengt dit een heerlijk rustige sfeer in jouw kerst paradijs. 

Bekijk álle kerst trends op onze kerstshow!

We nodigen je met veel plezier uit op onze kerstshow, waar je alle trends kunt bewonderen. Dompel je onder in een waar kerst paradijs en vind de mooiste eyecatchers om er een prachtige kerst van te maken dit jaar! 

Meld je nu aan!

Ontvang maximaal 1x per week onze digitale nieuwsbrief. Iedere maand maak je als nieuwsbrief abonnee kans op een cadeaubon van TuinWereld Dordrecht ter waarde van 25 euro! 

Gegevens slaan we secuur op conform onze privacy policy.

Velden met * zijn verplicht.