>

Hoe kies je een nieuwe bbq?

Hoe kies je een nieuwe bbq?

Een goede barbecue kan niet uitblijven tijdens het buiten seizoen. Op warme zomer dagen zorgt deze ervoor dat we lekker lang buiten kunnen blijven, buiten kunnen koken en gezellig buiten blijven hangen. Er is over het algemeen veel keuze als het gaat om barbecues, net zoals bij ons in de winkel. Daarom geven we in deze blog graag uitleg over het vinden van de juiste barbecue die goed aansluit bij jouw wensen. 

De soorten BBQ’s

Als je kijkt naar de verschillende soorten BBQ’s, dan kun je grofweg een verdeling maken in 4 soorten. 

  • Houtskool barbecues: Deze komt het meest voor in de Nederlandse tuinen en balkons. Wij houden ervan om zelf vuur te maken, de geur die er vanaf komt en natuurlijk de sfeer die dit met zich mee brengt. Dit relateert men vaak aan de ‘echte’ BBQ ervaring en daarnaast is een houtskool BBQ ook een stuk goedkoper ten opzichte van een gas BBQ.
  • Gas barbecues: Deze werkt in combinatie met een gasfles en heeft ook diverse voordelen. De temperatuur is gemakkelijk te regelen met een draai aan de knop, waardoor je wat verfijnder te werk kunt gaan. Daarnaast kun je snel aan tafel, doordat de barbecue snel de juiste temperatuur heeft.
  • Elektrische barbecues: Geen gedoe met gasflessen of houtskool, de elektrische BBQ is klaar voor gebruik. De stekker erin en in een mum van tijd kun je eten. Ideaal voor op een balkon of met kinderen, want je hebt geen open vuur in de buurt en verliest verder geen tijd. Dit is de meest voordelige BBQ qua verbruik én hij is milieuvriendelijk. Uiteraard kun je hierbij de temperatuur ook precies instellen, dus hij is ook nog gemakkelijk in gebruik.
  • Kamado barbecues: De laatste jaren is de kamado erg populair. Deze keramische kanjer is extreem goed in het vasthouden en reguleren van de warmte. Hij is volledig afsluitbaar, waardoor hij ook als een oven en rookoven gebruikt kan worden. Hierdoor is hij ontzettend veelzijdig en kun je bakken, stomen, grillen, braden en eten heel langzaam en geleidelijk garen. 

Hoe kies je de juiste barbecue?

Soms kan het lastig zijn om te bepalen welk soort BBQ het meest geschikt is voor jouw situatie. De volgende vragen helpen je op weg:

  • Simpel of uitgebreid BBQen? Zit je graag urenlang aan tafel of bedenk je vaak spontaan dat je zin hebt om te BBQen? Neem je graag alle tijd om de barbecue voor te bereiden? Dan is een houtskool- of keramische BBQ geschikt voor jou. Ben je een spontane barbecue liefhebber? Dan is gas of elektrisch het meest praktisch!
  • Locatie? Barbecue je graag in eigen tuin, of ben je iets avontuurlijker ingesteld en ga je ook graag ermee het park in of naar de camping? In het tweede geval, is een compacte houtskool BBQ of gas BBQ het meest gemakkelijk, omdat je deze gemakkelik mee neemt en geen stroom nodig hebt. Een kamado daarentegen is echt een barbecue die je niet verplaatst door zijn gewicht en omvang.
  • Hoe snel wil je kunnen eten? Heb je geen zin in een uur voorbereiding voordat het eerste vlees op de barbecue gaat? Dan is gas of elektrisch barbecueën een interessante keuze voor jou: aanzetten betekent binnen minuten op temperatuur en hopla, het eerste gerecht kan erop!
  • Voor hoeveel personen? Eet je vaak met het gezin of met een tafel vol vrienden? De soort barbecue maakt hierbij niet zoveel uit, maar de afmeting uiteraard wel. Iedere soort BBQ is beschikbaar in verschillende formaten, dus houdt hier rekening mee bij je keuze!
  • Budget? De duurste van deze soorten is de kamado barbecue. Dit is een grote aanschaf, die je jarenlang gebruikt en eigenlijk meer een buitenkeuken is. Deze is vaker te vinden bij de mensen die het erg leuk vinden om te koken en daar veel mee bezig zijn. Een voordeliger keuze zijn de elektrische-, gas- en houtskool barbecues. Deze prijzen zijn een stuk lager en hangen af van het formaat en het merk. Ook deze gaan jaren mee, dus de aanschaf van een BBQ is iets waar je lang plezier aan beleeft!

Meer tips? Kom langs bij TuinWereld Dordrecht!

In onze winkel helpen we je graag verder met persoonlijk advies om de juiste barbecue voor jou te kunnen vinden!

Meld je nu aan!

Ontvang maximaal 1x per week onze digitale nieuwsbrief. Iedere maand maak je als nieuwsbrief abonnee kans op een cadeaubon van TuinWereld Dordrecht ter waarde van 25 euro! 

Gegevens slaan we secuur op conform onze privacy policy.

Velden met * zijn verplicht.