>

Dé tuinmeubel trends van 2022

Dé tuinmeubel trends van 2022

Het voorjaar is in volle gang, de perkplanten brengen kleur in de tuin en na het zomer-klaar maken van de tuin is het dan echt tijd om te gaan ontspannen. Dat gaat natuurlijk het beste met een comfortabele tuinset, tuinbank, of loungeset. De collectie van 2022 belooft ons een héél comfortabel tuinseizoen. Je kunt bij ons in de winkel terecht om de collectie in het echt te bekijken en proef te zitten, maar via deze blog delen we alvast de laatste trends van het seizoen. Of je nu op zoek bent naar een tuinbank voor in de voortuin, een kleine set voor op het balkon, of een comfortabel ligbed voor in de tuin; via deze blog krijg je vast een beeld van onze collectie tuinmeubels van dit seizoen!. 

Staycation: op vakantie in eigen tuin

Nu we een tijd minder hebben gereisd, is ontspanning steeds dichter bij huis te vinden. Dat is ook terug te zien aan de trends op het gebied van tuinmeubelen; we willen graag comfort vinden in de tuin of op het balkon. De tuin is een plek om te ontspannen, om samen te komen en om van de zon te genieten. Binnen deze trend zie je veel luxe loungesets en ligbedden, maar ook tuinsets waarop je kunt eten op warme zomeravonden. Grote kussens, comfortabele zittingen en grote loungebanken zijn niet meer weg te denken uit de tuinen van nu. 

Tuinmeubelen trends 2022  | TuinWereld Dordrecht

Hangen in eigen tuin

In lijn met de ontspanning die we terug zien in de vorige trend, zijn momenteel hangstoelen en hangmatten heel populair voor in de tuin. En dat is te begrijpen, want wat is er nu fijner dan je lekker terug trekken in een hangstoel met een goed boek? Of op een zomerse avond hangen in de hangmat, alsof je op vakantie bent? Een hippe wicker hangstoel staat heel stijlvol en met de heerlijke dikke kussens heb je het gevoel alsof je op een wolk zit.

Duurzaamheid in de tuin

Biodiversiteit en duurzaamheid spelen een grote rol in de huidige maatschappij. Dat is ook te zien aan de materialen die gebruikt worden voor tuinmeubelen op dit moment. Er zijn steeds meer duurzame materialen, zoals teak, dat is gemaakt van gerecycled hout. Naast de bewuste materiaalkeuzes is er ook meer aandacht voor de uitstraling; natuurlijke kleurtinten maken van jouw tuin een urban jungle. 

Tuin trends 2022 | TuinWereld Dordrecht

De tuin als verlengstuk van de woonkamer

Binnen en buiten lopen steeds meer in elkaar over. Buiten eten, ontspannen, werken, spelen, samen komen en koken; de tuin of het balkon zijn een verlengstuk van de woning. In onze winkel vind je op dit moment de nieuwste collectie voor het huidige seizoen. Je kunt gerust even proef zitten en verschillende meubelen uitproberen. Of je nu op zoek bent naar een comfortabele hangstoel, een volledige loungeset, of een aantal kussens om jouw tuin net dat beetje extra comfort te geven; we helpen je graag verder op onze tuinmeubel afdeling. Er is ook altijd een enthousiaste medewerker aanwezig om je meer te vertellen over de nieuwste collectie en jouw vragen te beantwoorden!

 

Meld je nu aan!

Ontvang maximaal 1x per week onze digitale nieuwsbrief. Iedere maand maak je als nieuwsbrief abonnee kans op een cadeaubon van TuinWereld Dordrecht ter waarde van 25 euro! 

Gegevens slaan we secuur op conform onze privacy policy.

Velden met * zijn verplicht.