>

Tips voor optimaal nazomeren

De zomer komt langszaam ten eind, maar in deze blog vind je enkele tips om optimaal te nazomeren. Als de zomer ten einde loopt, begint de natuur zich voor te bereiden op de overgang van zomer naar winter. Bladeren kleuren bruin, bloemen beginnen te verwelken en tuinen staan misschien niet meer in bloei. Maar er zijn dingen die je kunt doen om dat nazomergevoel in de tuin levend te houden. Hier volgen enkele tips over hoe je dat heerlijke nazomergevoel vasthoudt en toch je tuin weelderig en mooi houdt:

Maak van de herfst een knallend seizoen

Wil je jouw tuin kleurrijk houden tijdens de herfst? Kies dan voor najaarsbloeiers. Er zijn zoveel verschillende kleuren, texturen en vormen van bloemen die bloeien in de herfst. Jammer genoeg, blijven niet alle soorten erg lang staan. Plant nazomerbloemen voor extra kleur, textuur en vorm in de tuin! Dit zijn onze 5 najaarstoppers:

 1. Vetmuur: Sedum spectabile 'Brillant'  

 2. Anemoon: Aone hupehensis 'September Charm'

 3. Aster: Aster dumosus ‘Jenny’

 4. IJzerhard: Verbena bonariensis ‘Lollipop’

 5. Pampasgras: Cortaderia selloana ‘Pumila’.

Sedum - Tuinwereld Dordrecht

Tuinklussen in september

De herfst is hier, en daarmee ook de knisperende bladeren en kille wind. Dat betekent dat het tijd is om uw tuin klaar te maken voor de winter (en misschien zelfs te denken aan het planten van de tuin van volgend jaar!). Er zijn een paar dingen die u moet doen voordat de sneeuw begint te vallen:

 • Verwijder bladeren en ander afval uit je borders.
 • Bedek vaste planten die je in leven wilt houden voor volgend jaar met mulch, stro, of andere bescherming.
 • Strooi een winterbedekking, zoals schors, over de grond van vaste planten om ze tot het voorjaar te beschermen.
 • Bescherm tere bollen tegen vorst door ze in een garage of kelder te zetten of ze diep in de grond te begraven waar ze niet zullen bevriezen.

Nazomertrend voor in de tuin

Ben je al bekend met de leukste trends voor in de tuin? Bij Tuinwereld Dordrecht hebben we veel leuke accessoires om een heerlijk nazomersgevoel in de tuin te creëren. Hier, zijn enkele tips voor het creëren van een Indian Summer tuin:

 • Plant varens in de tuin, ook op vochtige en schaduwplekken. Varens hebben weinig verzorging nodig en zijn daarom ideaal voor de beginnende tuinier.
 • Kweek kruiden zoals rozemarijn en tijm en garneer jouw gerechten in de keuken voortaan met eigen gekweekte kruiden.
 • Maak een mooi herfststuk met pompoenen, droogbloemen, heide en kalebassen. Zet dit herfstarrangement op de tuintafel of op de keukentafel.
 • Gebruik rotan om dat heerlijke Indian Summer gevoel in de tuin te laten zien. Wij hebben onder andere rotan bloempotten, windlichten, wandderocatie en vloerkleden.

Indian Summer tuintrend - Tuinwereld Dordrecht

Planten doe je in de herfst

De nazomer is de beste tijd om van de tuin te genieten. Het weer is nog zeer aangenaam en de grond is nog warm: perfect om nieuwe planten aan te planten en om najaarsbloeiers in potten te zetten. Bij ons vind je volop vaste planten, klimplanten, bomen en struiken die in de herfst bloeien. Deze najaarstoppers hebben prachtige kleuren zoals rood, oranje en geel. Het planten van najaarsbloeiers geeft de tuin een gezellige sfeer, juist omdat andere planten het niet zo goed doen in dit seizoen.

Kom langs voor leuke najaarsartikelen en najaarsbloeiers

Bij Tuinwereld Dordrecht koop je nu volop herfstplanten en najaarsaccessoires om je tuin in de nazomersfeer te brengen. De zomer is nog niet voorbij, maar we bereiden de tuin langzaamaan alvast voor op de herfst. Kom langs en shop de leukste producten voor een happy herfst. Bekijk onze openingstijden op de contactpagina en blijf op de hoogte via onze Facebookpagina.

Check de openingstijden

Meld je nu aan!

Ontvang maximaal 1x per week onze digitale nieuwsbrief. Iedere maand maak je als nieuwsbrief abonnee kans op een cadeaubon van TuinWereld Dordrecht ter waarde van 25 euro! 

Gegevens slaan we secuur op conform onze privacy policy.

Velden met * zijn verplicht.