>

Tuintips voor vakantiegangers

Tuintips voor vakantiegangers

Ga je dit jaar op vakantie? Of heb je de eer om planten te verzorgen van iemand die op vakantie gaat? Dan voorzien we je graag van handige vakantie tips! De voorbereiding kan namelijk een groot verschil maken, evenals de instructies voor de plantenoppas.

De tuin voorbereiden als je op vakantie gaat

Er zijn verschillende dingen die je zelf kunt doen voordat de vakantie van start gaat. Zo kun je bijvoorbeeld onkruid en uitgebloeide bloemen verwijderen. De planten die bijna uitgebloeid zijn kun je terugsnoeien. Als je potten op tafel hebt staan, dan kun je deze eventueel op de grond zetten zodat ze bij hevige wind niet omwaaien. Zorg er daarnaast voor dat je alle planten genoeg water geeft. Is er niemand in de omgeving die de planten water geeft? Dan kun je gebruik maken van plastic flesjes: de knipt de onderkant af, haalt de dop er af en steekt het flesjes met de hals in de potgrond. Vervolgens vul je deze met water. Je kunt ook kiezen voor een druppelsysteem of een timer waarmee de planten automatisch water krijgen. 

Tips voor de planten oppas

Is er iemand in de omgeving die de planten kan verzorgen? Fijn! Met deze tips bereid je de planten oppas goed voor:

  • Zorg dat het duidelijk is om welke planten het gaat in de omschrijving. Niet iedereen kent alle plantensoorten bij naam, dus het onderscheid kan ook bestaan uit de locatie, de pot, de kleur enzovoort.
  • Als je een moestuin hebt, kun je voor vertrek gaan oogsten. Als dit niet mogelijk is, dan kun je precies opschrijven wat de oppas kan gaan oogsten. 

En hoe zit het met de kamerplanten?

Nu hebben we het over de tuin gehad, maar we kunnen de kamerplanten natuurlijk niet vergeten! Hieronder volgen een aantal tips om jouw kamerplanten goed achter te laten als je op vakantie gaat:

  • Iets minder licht zorgt er voor dat de planten ook iets minder water nodig hebben. Zo kun je ze bijvoorbeeld een aantal meter van het raam af halen. Dat is al voldoende verschil, dus overdrijf het niet qua donkere ruimte, dat is niet nodig!
  • Ook kamerplanten kun je voor vertrek nog voldoende water geven
  • Geef geen plantenvoeding voor vertrek. De plant gaat dan weer erg groeien wat veel energie en dus meer water kost
  • Ook voor kamerplanten kun je kiezen voor een automatisch systeem of een plastic flesje om automatisch water te geven terwijl je weg bent. 

Meld je nu aan!

Ontvang maximaal 1x per week onze digitale nieuwsbrief. Iedere maand maak je als nieuwsbrief abonnee kans op een cadeaubon van TuinWereld Dordrecht ter waarde van 25 euro! 

Gegevens slaan we secuur op conform onze privacy policy.

Velden met * zijn verplicht.