>

Mieren en wespen

Beesten horen in de tuin, zij dragen bij aan het natuurlijk evenwicht, zo ruimen wespen en mieren veel andere insecten op maar als het er teveel worden en ze overlast gaan geven dan moet je ingrijpen.

Mieren zijn niet schadelijk, maar ze kunnen wel het terras ondergraven of gaan bij je thuis op zoek naar lekkere happen.

Wij raden je aan de mieren met biologische bestrijdingsmiddelen te lijf te gaan zodat insecteneters zoals vogels, egels en mollen niet vergiftigd worden. Wil je de mieren binnenshuis bestrijden dan zijn de zogenaamde lokdoosjes ideaal. De mieren nemen de poeder mee naar hun nest en je ziet ze niet meer terug.

Wespen kunnen kwaad worden dus voorzichtigheid is geboden bij de bestrijding van deze beestjes. In sommige gemeentes kun je de afdelling ongediertebestrijding bellen, tegen een gereduceerd bedrag en in sommige gemeentes zelfs gratis, wordt het wespennest verwijderd. Er zijn ook spuitbussen verkijgbaar die zeer effectief zijn.
 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Plagen in de tuin

Meld je nu aan!

Ontvang maximaal 1x per week onze digitale nieuwsbrief. Iedere maand maak je als nieuwsbrief abonnee kans op een cadeaubon van TuinWereld Dordrecht ter waarde van 25 euro! 

Gegevens slaan we secuur op conform onze privacy policy.

Velden met * zijn verplicht.